Janne Oreskov

Parterapi – klienter søges
Hvordan står det til i dit parforhold? Det er ikke ualmindeligt, at de ændringer der sker for dig i forbindelse med en terapeutisk uddannelse påvirker dine relationer. Derfor har dit parforhold sandsynligvis ændret sig, og I oplever hinanden fra nye vinkler.  Emotionsfokuseret parterapi kan være en hjælp til at tackle disse ændringer, og eventuelle øvrige udfordringer i måtte have. Det er under alle omstændigheder godt at tage ”tingene” i opløbet.

Jeg er i gang med en efteruddannelse i Emotionsfokuseret parterapi og et supervisionsforløb her på EFT-instituttet og tilbyder derfor parterapi.

Lidt om Emotions-Fokuseret parterapi?
Man kan sige, at konflikter, afstand og dårlig kommunikation er de synlige symptomer på, at vi ikke føler os trygge, elskede og værdifulde i vores parforhold. Det er sårbare og smertefulde følelser, der vækkes, når vi ikke føler os trygge, elskede eller anerkendt. Denne sårbarhed og smerte beskytter vi os imod ved at bebrejde eller tage afstand.

Emotionsfokuseret parterapi, som er en international forskningsbaseret metode, lægger vægt på

følelser, fordi det hovedsageligt er følelserne, der styrer vores liv og handlinger, uanset om vi er

bevidste om dem eller ej. Som voksne er det i parforholdet, vi får opfyldt vores behov for tryghed,

intimitet, og at blive elsket og anerkendt for den, vi er. Når disse behov ikke bliver opfyldt, kan der opstå problemer i parforholdet. De viser sig i kommunikationen og som uløselige konflikter eller afstand.

Der opstår ofte et selvforstærkende mønster, f.eks.:

  1. Den ene viser vrede, kritiserer og bebrejder, og den anden trækker sig og lukker af følelsesmæssigt.
  2. Kampen om, hvem der har ret eller bestemmer
  3. De parallelle liv, hvor begge trækker sig og lukker af følelsesmæssigt.
  4. Fornuftsægteskabet – det praktiske samliv uden intimitet og lyst til hinanden.

Uanset mønsteret øges afstanden og konfliktniveauet med tiden. Derfor hjælper det ikke at vente med at tage fat om problemerne, de går ikke over af sig selv.

Det praktiske….

For studerende på EFT-instituttet tilbydes parterapi til en nedsat pris af 1.000 kr. for 90 minutter.

Parterapien foregår i min klinik på Frederiksborgvej 17A i Roskilde.

Kontakt information: telefon +45 5190 5211 eller terapeut@oreskov.dk

Find vej og læs mere på min hjemmeside www.oreskov.dk.

Jeg har selvfølgelig tavshedspligt og får supervision af Steen Rassing. Supervisionen sikrer støtte fra EFT-instituttet både til jer som klienter og mig som parterapeut.


Lidt om mig
Jeg er selvstændig psykoterapeut og parterapeut med base i Roskilde, hvor jeg også bor. Derudover er jeg medlem af etikudvalget i Dansk Psykoterapeutforening.

Oprindeligt er jeg uddannet Oplevelsesorienteret psykoterapeut fra Psykoterapeutisk Institut i 2008. Siden har jeg videreuddannet mig i Drømmearbejde, Mindfulness, Narrative og kognitive metoder samt senest inden for det Neuroaffektive felt med en NAP-uddannelse (Susan Hart & Marianne Bentzen) samt som certificeret NARM-terapeut (Udviklingstraumer).

Nu er turen kommet til Emotions-fokuseret Parterapi.

Jeg ser frem til at høre fra dig/jer.


Mange varme hilsner
Janne Oreskov