Kommunikation som Kompetence

Mennesker er først og fremmest optaget af andre mennesker.

LH_CF130836Vi er flokdyr, afhængige af at bevare vore relationer og af at skabe nye.
Det gør vi gennem vores kommunikation: Vores evne til dialog og vore sociale kompetencer. De fleste af os oplever, at de langt hen ad vejen lykkes med at kommunikere, alligevel er det et område, som i en eller anden grad ofte volder os kvaler.

Det kan der være mange grunde til. De mest almindelige er ikke at kunne få sagt sin mening, af skræk for, hvordan omgivelserne reagerer. Nogen kunne måske blive vrede eller kede af det eller synes, at du er helt forkert på den. Det kan også være angsten for at blive overvældet af sine følelser – at blive alt for vred eller alt for ked af det, når du skal sætte dine grænser. Eller det kan være en oplevelse af at være nærmest usynlig, at tale for døve ører og ikke at have nogen gennemslagskraft. Alt sammen helt almindelige kommunikative vanskeligheder, som ikke desto mindre kan gøre os både utilbens og utilpas i vores omgang med andre mennesker – i arbejdslivet såvel som i privatsfæren.

På kurset Kommunikation som Kompetencer fokuserer vi på din måde at være i relation på. Ofte er det angst og usikkerhed og mangel på selvværd og selvtillid, som forhindrer klar og direkte kommunikation. Det er derfor vigtigt, at du får fat på dine egne muligheder – og begrænsninger – således, at du kan arbejde med dem. Du bliver en god kommunikator, når du lærer at se dig selv ude fra og de andre inde fra.

Udbytte
Du lærer at være ærlig, tydelig og empatisk, at udtrykke dig personligt og at sige fra.
Du lærer, hvad det er for følelser, som gør kommunikation vanskelig, og hvordan du styrer følelserne uden at du bliver uautentisk.
Du lærer, hvad der er betydningsfuldt for dig, hvilke værdier, du ikke vil gå på kompromis med, og hvordan du bedst styrker dit selvværd og din selvtillid.
Du lærer, hvordan du tager bedre ansvar for dig selv – og hvordan du bliver bedre til at lade andre tage deres ansvar.
Du lærer, hvilken rolle empati og refleksion spiller for din kommunikation.

Modulbeskrivelse

1. Integritet og samarbejde.
Dag 1. Hvordan kan jeg samarbejde uden at miste mig selv? Hvornår skal jeg give mig, og hvornår skal jeg stå fast?
Dag 2. Hvad er god kontakt? Hvilken rolle spiller høflighed og autenticitet i god kommunikation? Hvordan giver og modtager man kritik og feedback?

2. Konfliktens betydninger.
Dag 3. Konfliktfremmende kommunikation/interaktion Relationelle mønstre, som forhindrer eller fremmer kommunikation.
Dag 4. Konflikthåndtering. Få styr på følelserne, så de ikke styrer dig. Konflikt som kreativ udfordring

3. Samtalesituationer.
Dag 5. Når budskabet er svært at give/modtage. At turde være i situationen, som den er. At være direkte og konstruktiv. Emotionalitet, empati, refleksion, grænser
Dag 6. Evaluering

Modul 1: 6.-7. februar 2019
Modul 2: 20.-21. februar 2019
Modul 3: 6.-7. marts 2019

Alle dage fra kl. 9.00-15.00

Kurset gennemføres ved minimum 6 og maximum 14 deltagere
OBS EFT-instituttet forbeholder sig retten til ændring af datoer for
undervisning

Pris: 10.500,-

Vi giver 10 % i rabat til din kollega og 15% på efterfølgende kolleger, hvis I tilmelder jer samme kursus.
Er I flere fra samme virksomhed (minimum 8), kan I med fordel bestille kurset som et særligt tilpasset firmakursus. Hør mere på tlf. 24405166 eller send en mail til mail@eft-instituttet.dk

Se udtalelser og referencer Her

EFT-instituttet, Borgergade 28, 2. sal, 1300 København K

Om underviseren

EFT-instituttet psykoterapeutSpørgsmål til kursusleder:
vibekedyhrcrone@gmail.com
+45 27 28 15 06

Vibeke Dyhrcrone er Cand.phil. (KU) og eksamineret Oplevelsesorienteret psykoterapeut fra Psykoterapeutisk Institut, København. Hun har bl.a. efteruddannelse i Eksistentiel Psykoterapi, Emotion Focused Therapy ’level 1 & 2’ ved Leslie Greenberg samt nærværsmeditation ved Jens-Erik Risom og har desuden deltaget i flere kurser & workshops ved blandt andre Emmy van Deurzen og Ernesto Spinelli.

Vibeke arbejder som underviser inden for psykoterapi, kommunikation og ledelse og som psykoterapeut MPF med privat praksis. Endvidere omfatter hendes kompetenceområde eksamensarbejde, projektudvikling, kursusudvikling og skribentvirksomhed. Tidligere har Vibeke bl.a. arbejdet som journalist (DJ) og som fondsadministrator og projektleder på den internationale kunst- og kulturscene for bl.a. Kulturministeriet.